top of page
  • B2green

Ανασύσταση φακέλου

Νέες διατάξεις για την ανασύσταση φακέλου οικοδομικών αδειών, για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση του νέου Σ/Ν, “το προτεινόμενο άρθρο στοχεύει στην ανασύσταση φακέλου οικοδομικής αδείας, για την έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, όταν έχει βεβαιωθεί απώλεια του φακέλου από την αρμόδια ΥΔΟΜ, για την προστασία των πολιτών και την επιτάχυνση των δικαιοπραξιών και των μεταβιβάσεων ακινήτων“.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο του προτεινόμενου άρθρου:

Ανασύσταση φακέλου οικοδομικών αδειών – Προσθήκη άρθρου 51Α στον ν. 4495/2017 Στον ν. 4495/2017 (Α’ 167) προστίθεται άρθρο 51Α ως εξής:

Άρθρο 51Α-Ανασύσταση φακέλου οικοδομικών αδειών:

Για τις ιδιοκτησίες, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 π.δ. (Δ΄ 394), η ανασύσταση φακέλου οικοδομικών αδειών πραγματοποιείται με αντίγραφα των σχεδίων, όπως προσαρτήθηκαν στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, αν υφίστανται, εφόσον η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της σύστασης, τα οποία κατατίθενται στην οικεία Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) και θεωρούνται από αυτήν.


Για τις ιδιοκτησίες, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε μετά την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 π.δ., τα σχέδια της ανασύστασης φακέλου οικοδομικών αδειών περιλαμβάνουν το τοπογραφικό διάγραμμα, το διάγραμμα κάλυψης και την κάτοψη/κατόψεις, όπου εμφαίνεται η συγκεκριμένη ιδιοκτησία, τα οποία κατατίθενται στην οκεία Υ.ΔΟΜ. και θεωρούνται από αυτήν.



bottom of page