top of page
  • ecopress

Δασικοί Χάρτες

Κυρώθηκαν για τις «δύσκολες» περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Δασών του ΥΠΕΝ κυρώνονται οι Δασικοί Χάρτες στις θεωρούμενες πιο «δύσκολες» από άποψη ιδιοκτησιακών και άλλων ανοιχτών θεμάτων περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Καθίστανται οριστικοί, με πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική η δικαστική αρχή για όλα τα τμήματα που αποτυπώνονται σε αυτούς με πράσινο περίγραμμα.



Με ξεχωριστές αποφάσεις του γενικού γραμματέα Δασών του ΥΠΕΝ Στάθη Σταθόπουλου κυρώνονται οι δασικοί χάρτες για τις περιοχές:


-Αγ. Στεφάνου -Άνοιξης- Διονύσου-Δροσιάς- Ροδόπολης (Μπάλας)- Σταμάτας δήμου Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής


-Κερατέας -Λαυρίου – Μακρονήσου δήμου Λαυρεωτικής,

-Καλυβιών Θορικού του δήμου Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.


Όπως σημειώνεται στις σχετικές αποφάσεις:


Κυρώνονται οι δασικοί χάρτες για τις συγκεκριμένες περιοχές, ως προς τα τμήματά τους, όπως θεωρήθηκαν από αντίστοιχες αποφάσεις της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής, και εμφανίζονται στα συνημμένα ψηφιακά διαγράμματα, που συνοδεύουν τις αποφάσεις και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα τους, στα οποία αποτυπώνονται με:


α. με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση, τα τμήματα που αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις των παρ. 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/ 1979 όπως ισχύει.


β. με κίτρινο περίγραμμα και κίτρινη διαγράμμιση, τα τμήματα που αποτελούν εκτάσεις που δεν διεπονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.


Από την ημερομηνία δημοσίευσης των αποφάσεων οι δασικοί χάρτες καθίστανται οριστικοί και έχουν πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική αρχή για όλα τα τμήματα που αποτυπώνονται σε αυτούς με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση, τα οποία αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, όπως ισχύει.

Επί των ανωτέρω εκτάσεων εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη των προβλεπομένων στην παράγραφο δ του ως άνω άρθρου 3, ως προς τις χορτολιβαδικές και τις πετρώδεις και βραχώδεις εκτάσεις των περιπτώσεων α και β’ της ως άνω παραγράφου.

Ο οριστικός δασικός χάρτης φυλάσσεται και τηρείται από το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών στην ιστοσελίδα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Τα λοιπά τμήματα τού αναρτημένου δασικού χάρτη, για τα οποία είτε ασκήθηκαν αντιρρήσεις είτε εξαιρέθηκαν κατά τα προβλεπόμενα της με αριθμό 131071/22-10-2021 (ΑΔΑ: 6ΥΘ70Ρ1Κ-ΓΡΦ) Απόφασης θεώρησης, αποτελούν τον προσωρινό δασικό χάρτη, της παρ. 7 του άρθρου 17 ν. 3889/2010.


Δείτε τις αποφάσεις και τους δασικούς χάρτες:


-Αγ. Στεφάνου -Άνοιξης- Διονύσου-Δροσιάς- Ροδόπολης (Μπάλας)- Σταμάτας δήμου Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής ΕΔΩ


-Κερατέας -Λαυρίου – Μακρονήσου δήμου Λαυρεωτικής & Καλυβιών Θορικού του δήμου Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής ΕΔΩ



bottom of page