Μονοκατοικία

Φιλοθέη-Κολλέγιο

Πολυτελές σπίτι παλαιότητας στη Φιλοθέη

Πώληση

Παγωμένο

Περιγραφή ακινήτου

Ιστορικά η περιοχή της Φιλοθέης αγοράστηκε και διαμορφώθηκε από την Εθνική τράπεζα σε συνεργασία με τον οικοδομικό συνεταιρισμό των εν Φιλοθέη υπαλλήλων της. Αναγνωρίστηκε επίσημα το 1934 και ο σχεδιασμός της ανατέθηκε σε διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες της εποχής. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια κηπούπολη βασισμένη στα Αγγλικά πρότυπα, με το μεγαλύτερο μέρος της δηλαδή να αποτελείται από χώρους κοινής ωφέλειας, με ταυτόχρονη δημιουργία δύο μικρών αγορών καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες των κατοίκων. Επιπλέον μετά την εντατική δεντροφύτευση των αρχικών κατοίκων και με τη συμβολή ενός μετέπειτα προεδρικού διατάγματος εξασφαλίστηκε η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη μιας ήρεμης και ήσυχης περιοχής.

Το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται το σπίτι έχει εμβαδόν 800m², είναι επικλινές, σε ορθογώνιο σχήμα, με νοτιοανατολικό προσανατολισμό στη πρόσοψη και βορειοδυτικό στην εσωτερική του πλευρά. Ο συντελεστής δόμησης είναι 0,6, κάλυψης 25%, μέγιστοι όροφοι οι τρεις και μέγιστο ύψος τα 11 μέτρα. Όσο αφορά στην κατοικία, το αρχικό ανεξάρτητο κτίσμα των 60m² κατασκευάστηκε στις αρχές του ΄50 το οποίο στη συνέχεια ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε ένα όμορφο δυάρι, αποτελούμενο από καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μπάνιο, κουζίνα, έχοντας άμεση πρόσβαση στον περιποιημένο κήπο. Το 1968 περιμετρικά του αρχικού κτίσματος τοποθετήθηκαν κολόνες για την ανοικοδόμηση δύο επιπλέον επιπέδων. Το πρώτο επίπεδο των 120m² ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά και το δεύτερο επίπεδο των ομοίως 120m² ανωδομήθηκε το 1975. Το αρχικό κτίσμα των 60m² είναι πλήρως ανεξάρτητο, ενώ τα άλλα δύο συνδέονται μεν με εσωτερική ξύλινη σκάλα, υπάρχει όμως η δυνατότητα ανεξαρτητοποίησης τους καθώς έχουν διαφορετικές εισόδους. Βορειοδυτικά η θέα προς το λόφο Φιλοθέης και τα άλση Δροσοπούλου και Πουλάκη είναι ανεμπόδιστη όπως και νοτιοανατολικά η θέα προς το Κολλέγιο Αθηνών.

Ένα ακίνητο για τους λάτρεις της ηρεμίας, της ησυχίας, και του φυσικού περιβάλλοντος, ή για αυτούς που γνωρίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής και επιθυμούν να επενδύσουν σε ένα ακίνητο που μπορεί να τους εξασφαλίσει πολυτελή και ποιοτική διαβίωση.

Historically, the area of ​​Filothei was purchased and formed by the National Bank in collaboration with the construction cooperative of its employees in Filothei. It was officially recognized in 1934 and its design was assigned to distinguished scientists and artists of the time. The result was the creation of a garden city based on English standards, with most of it consisting of public spaces, with the simultaneous creation of two small markets covering the basic needs of the inhabitants. In addition, after the intensive tree planting of the original inhabitants and with the contribution of a subsequent presidential decree, the protection of the environment and the development of a calm and quiet area was ensured.

The plot in which the house is located has an area of ​​800m², is sloping, in a rectangular shape, with southeast orientation on the front and northwest on the inside. The building factor is 0.6, coverage 25%, maximum floors are three and maximum height is 11 meters. As for the house, the original independent building of 60m² was built in the early 50's which was then renovated and converted into a beautiful apartment, consisting of living room, bedroom, bathroom, kitchen, with direct access to the manicured garden. In 1968, columns were placed around the original building for the reconstruction of two additional levels. The first level of 120m² was completed in the same year and the second level of similar 120m² was rebuilt in 1975. The original building of 60m² is completely independent, while the other two are connected by an internal wooden staircase, but there is the possibility of their independence as they have different entrances . To the northwest the view to the hill of Filothei and the groves of Drosopoulou and Poulaki is unobstructed as well as to the southeast the view to the College of Athens.

A property for lovers of tranquility, tranquility, and natural environment, or for those who know the quality characteristics of the area and want to invest in a property that can ensure a luxurious and quality living.

Βασικά χαρακτηριστικά

Εμβαδόν

300m²

Υπνοδωμάτια

6

Μπάνια/WC

4

Όροφος/Επίπεδα

0/1/2

Έτος κατασκευής/Ανακαίνιση

1975/Μερική

Τύπος θέρμανσης

AC-Α.Πετρέλαιο/A.Oil

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Εμβαδόν οικοπέδου

800m²

Όροι δόμησης

0,6/25%

Προσανατολισμός

Ν.Ανατολικός/S.East

Parking

Ανοικτή

Αποθήκη

v

€/m²

Ποιότητα τοποθεσίας

Σχολεία

95

Συγκοινωνίες

80

Υποδομές

95

Ασφάλεια

95

Περιβάλλον

95

Καταναλωτικές αγορές

80

Τοποθεσία

Mpizaniou, Filothei, Greece