• Lyx Estate

Εντός και εκτός Αθήνας επεκτείνεται η ισραηλινή Brown Hotels

Με αέρα Μέσης Ανατολής αλλά και μεγάλη εμπειρία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, η ισραηλινών συμφερόντων BROWN Hotels αποτελεί μια από τις πιό δραστήριες εταιρείες ανάπτυξης ξενοδοχείων αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

Άνοιξαν ήδη τα πρώτα ξενοδοχεία της στη πρωτεύουσα, αρκετά ακόμη προχωρούν ενώ στα σκαριά βρίσκονται και νέα ξενοδοχειακά projects όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Οι πρώτες αφίξεις

Από το 2020 έχουν ήδη ανοίξει τα δύο πρώτα ξενοδοχεία της εταιρείας στην Αθήνα, επενδύοντας στρατηγική στην περιοχή πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Το πρώην Acropol στην Πειραιώς 1 στην Ομόνοια λειτουργεί πλέον ως Brown Acropol.

Στην ίδια περιοχή λειτουργεί επίσης εδώ και λίγο καιρό και το νέο DAVE Red Athens, 87 δωματίων, στη συμβολή των οδών Μαρίκας Κοτοπούλη και Βερανζέρου στην Ομόνοια.

Νέα ξενοδοχεία υπό κατασκευή

Ένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχειακά πρότζεκτ της Αθήνας, και πάλι στην περιοχή της Ομόνοιας, αποτελεί η ανακαίνιση του γνωστού ξενοδοχείου La Mirage, που θα λειτουργήσει ως Lighthouse Athens.

Στις 11 Αυγούστου του 2017 η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούσε τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για τη μίσθωση του ακινήτου επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη 3 στην Ομόνοια. Το κτίριο του πάλαι ποτέ La Mirage, το οποίο λειτουργούσε στην περιοχή από το 1985, έμενε κλειστό από το 2008.

Ο διαγωνισμός κρίθηκε τελικά επιτυχής, καθώς η Ιωαννίδης ΙΚΕ αναδείχθηκε πλειοδότης της διαδικασίας και στις 7 Μαρτίου του 2018, συνυπέγραψε τη σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου για χρονική διάρκεια 40 ετών (δηλ. μέχρι το 2058) και το υπομίσθωσε στην Brown Hotels.

Οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει άνευ απροόπτου φέτος το καλοκαίρι ή σε κάθε περίπτωση εντός του 2021.

Εκτός από το πρώην La Mirage, σε εξέλιξη βρίσκεται το έτερο ξενοδοχειακό πρότζεκτ της Brown Hotels στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ευριπίδου. Το 82 Evripidou Hotel θα είναι ένα νέο boutique ξενοδοχείο που θα προκύψει από την ανακατασκευή δύο 5ώροφων εφαπτόμενων κτιρίων που ενώνονται μεταξύ τους με τη Στοά Μανουσάκη, στον αριθμό 82 της Ευριπίδου, εντός οικοπέδου έκτασης 470 τ.μ..

Το νέο ξενοδοχείο, 63 δωματίων, αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2021 και εφόσον προχωρήσουν όλα ομαλά, με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Παράλληλα, η Brown Hotels απέκτησε πέρυσι ένα ακόμη εμβληματικό ξενοδοχείο, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Το ιστορικό ξενοδοχείο “Χανικιάν” ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 υπό τη διοίκηση τριών αδερφών αρμενικής καταγωγής. Τη δεκαετία του ’80 και κυριως ’90 όμως άρχισε η πτώση. Άλλαξε μάλιστα το 1988 και χέρια αλλά αυτό δεν κατέστησε δυνατόν να ξαναβρεί το ξενοδοχείο το βηματισμό του. Τελικά, το 2001 έκλεισε οριστικά. Πλέον, φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα της επαναλειτουργίας του, με τις πληροφορίες να θέλουν να ολοκληρώνονται τα έργα ανακαίνισης έως την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Τα πλάνα επέκτασης

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Brown με τα εξής νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ να βρίσκονται ήδη στα σκαριά:

  • νέο ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Ήρας & Σισμάνη, στο Νέο Κόσμο

  • νέο ξενοδοχείο στην οδό Σαρρή, στου Ψυρρή

  • το πρώην ξενοδοχείο Ίλιον στην περιοχή της Ομόνοιας

  • ξενοδοχείο 120 δωματίων, που εξαγόρασε, στην περιοχή Πούντα Ζέζα, στο Σούνιο

  • διεκδικεί ένα ακόμη ακίνητο επί της Πατησίων, για μετατροπή του σε ξενοδοχείο

Φιλόδοξα είναι όμως και τα πλάνα επέκτασης εκτός Αττικής, με δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και city break προορισμούς στο επίκεντρο:

  • στη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη τοποθετηθεί με δύο σημαντικά ακίνητα. Αυτό των πρώην καπναποθηκών Μιχαηλίδη στην οδό Δωδεκανήσου, που θα μετατρέψει σε ξενοδοχείο, αλλά και το πρώην ξενοδοχείο ΒΙΕΝΝΗ, που θα μετατρέψει σε boutique ξενοδοχείο

  • στη Μύκονο, έχει ήδη αποκτήσει boutique ξενοδοχείο

  • στο Λουτράκι, με πληροφορίες να θέλουν την εξαγορά ήδη υπάρχοντος ξενοδοχείου

  • στην Κέρκυρα, με πλάνα επέκτασης με περισσότερα του ενός ξενοδοχεία

Αρθρο των bussiness news

0 προβολές0 σχόλια